Vendégcikk: Így lettem szabad és elégedett vállalkozó

Tartalomjegyzék

Sugár Zsani a Spiritual Beauty szépségszalonok és a Spiritual Academy megálmodója és megalapítója. Egyszemélyes vállalkozással indult, mára 10 fős csapatot irányít. A mindennapi teendőket, a vendég-bejelentkezéseket, jutalékokat és a készletezést pedig a Salonic-kal menedzseli. 2022-ben rekordszámú bejelentkezést kezeltek le. Vendégcikkünkben ő maga mesél a vállalkozása fejlődéséről, a kihívásokról és a megoldásokról is. Sugár Zsani írása.

A Salonic szerelem volt első látásra

A Salonic online időpontfoglaló rendszert először egy kollégámnál láttam meg, és feltűnt, hogy mennyire letisztult és könnyen használható a felület. Évek óta időpontfoglalót használtam már ekkor, de nem voltam teljesen elégedett. Rögtön döntöttem, hogy a Salonic-ra váltok.

Az átköltözéshez rengeteg segítséget kaptam és már az első telefonhívásnál tudtam, hogy más ez csapat. Ritka amikor egy ismeretlennel többször is felnevetsz a beszélgetés alatt. Nem volt kérdés: JÖVÖK!

Már az első lépéseknél is imádtam a beállításokat. Ami még jobb volt, hogy az ügyfélszolgálat rugalmas és nagyon jó laza, közvetlen a stílusuk. Számomra nagyon fontos, hogy ha valakivel hosszú távon együtt dolgozok, legyen jó a kapcsolatunk.

Az évek alatt még jobban megismertem a csapatot és külön megtisztelő a felkérés, hogy a blogban, női vállalkozóként is írhatok a fejlődésről.

Az írásaimban a vállalkozásokról, fejlődésről, motivációról és kihívásokról és megoldásokról is olvashatsz, hiszen a vállalkozói mindennapokhoz ez is hozzátartozik.

Lehetünk-e könnyeden lebegő és szabad vállalkozók?

Gyerekkoromban mindig olyan különlegesnek tűnt, ha valaki vállalkozó. Nem látszott bonyolultnak, sem megterhelésnek. Csak kitalálod mit akarsz csinálni és megy “magától”. Aztán felnőttem, vállalkozó lettem.

A szépségiparban dolgoztam, egyedül, minimális marketinggel, akkoriban talán még nem is volt rá szükség.

Ahogy teltek az évek, egyre jobban kitisztult a kép a szemem előtt, ki vagyok, mit akarok és mennyit vagyok hajlandó tenni ezért. Nem volt egy egyszerű menet 2008-tól a mai napig, de ha visszagondolok ezekre az évekre, jó érzéssel tölt el.

Mára 4 szépségszalont, webshopot, akadémiát és előfizetéses csoportot vezetek a 10 fős csapatommal. Mi vagyunk a Spiritual Beauty és a Spiritual Academy. Szépségipar egy kis kereskedelemmel fűszerezve. Több saját márkás termékkel büszkélkedhetünk sminktetoválás és kozmetika területén.

De jól érzem e magam a bőrömben? Megszakadok a munkában? Jól keresek?

Lehet szép a külcsín, tűnhet nagyon menőnek egy vállalkozás, de ha a színfalak mögé nézel, a producer, azaz a vállalkozó, egy karikás szemű, önmagát sanyargató fáradt figura és remegve várja a csekkeket minden hónapban. Ahogy sokan mások, én is megtapasztaltam a vállalkozói lét negatív oldalát is.

Hiszek azonban abban, hogy egy vállalkozó és egy vállalkozó nő is lehet kiegyensúlyozott, szabad és sikeres a szakmájában. Nem titok, hogy ehhez tanulni kell.

Nem azért lettem vállalkozó, hogy megszakadjak

Az első időkben éj nappallá téve dolgoztam, és szépen jöttek is az eredmények. Nagyon szépen is működött a vállalkozásom. Egy ideig. Menetrendszerűen eljött az időszak, amikor már kellett a külső tudás, kellett, hogy a szakmámon kívül a vállalkozásvezetésről is tanuljak.

Nagyon fontosnak tartom, hogy hirdessem, amit én is megtanultam, hogy az az igazán jó vállalkozó, aki szabad.

Én is hajlamos vagyok a végletekig feszíteni a húrt, pontosabban régebben sokszor elmentem a falig, neki ütköztem, leültem. Újra és újra, de nem éreztem jól magam.

Felnéztem és azt mondtam, hogy én nem azért dolgozok, hogy egy idegroncs legyek, egy túlhajszolt ember, aki már rég elfelejtette, miért is indult el. Aztán megtanultam, hogy nem csak erőből, önmagamat túlhajtva lehet a célokat elérni. Úgy is lehet vállalkozni, hogy közben tényleg jól érzed magad. A Salonic időpontfoglaló rendszer bevezetése óta pedig csak azokat a folyamatokat kell elvégeznem, amit igazán szeretek.

Ez nem titok, nem fog azonnal megvalósulni. Én is az úton vagyok, de van szabadidőm, rendszeresen járok edzeni, van énidőm, nyugodtan tudok a kisfiammal és a férjemmel időt tölteni és simán el tudok menni akkor szabira, amikor kedvem van.

Női vállalkozó vagyok és szabad

Közel 15 év vállalkozói tapasztalata után (ezt csak azért szörnyű leírni, mert azt jelenti, hogy öregszem), pár éve úgy döntöttem megosztom a tudásom más vállalkozókkal is, hogy átadjam a nekem bevált recepteket, amiket mindenki a saját szájízére formálhat és remélhetőleg szintén sikerrel alkalmaz. Végülis a kezdetek kezdetén, azért lettünk vállalkozók, hogy egy sokkal jobb minőségű életünk legyen. Nem azért, hogy halálra dolgozzuk magunkat és önmagunk legkegyetlenebb főnöke legyünk.

Ezt a célt szeretném újra a vállalkozók szeme előtt megcsillantani, elsősorban azokat akik szolgáltatással foglalkoznak, így megálmodtam egy online képzést.

A Business Boost Rapid egy 2 hónapos online anyag, hetente frissülő videókkal, ahol bemutatom, hogyan is sikerült a Salonic-kal 2022-ben több, mint 4400 vendéget fogadni és több, mint 7800 időpontot kiadni a szalonjainkban.

Nem vagyok más, nem vagyok különleges, egy vállalkozó vagyok, aki imádja amit csinál és szeret fejlődni. Bárki képes lehet rá!

A recept nem bonyolult, az inspirációt és tudást én adom, az energiát és a szorgalmat te rakod hozzá!

Ha végre benyitnál álmaid vállalkozásának kapuján és érdekelnek a részletek, kattints a linkre!

Tovább a Business Boost rapidra »

Hasonló cikkek

Értesülj első kézből!

Feliratkozás - bejegyzés