Nem jött el a vendéged?! Legközelebb kérj Tőle előleget!

Tartalomjegyzék

A probléma adott: a vendég bejelentkezik, és lemondás nélkül nem jön el a megbeszélt időpontban. A szakember hoppon marad, dupla veszteség éri, hiszen nem tud fogadni mást a megüresedett időpontra. A Salonic bankkártyás előlegfizetés funkciója megoldást nyújt erre a kellemetlen helyzetre! Nem számít, hogy telefonon, személyesen vagy online jelentkezik be a vendég, ha időpontot foglal a Salonic rendszerébe, a beállításoktól függően, előleget kérhetsz Tőle!

Olvasd el, hogyan működik a bankkártyás előlegfizetés

Sokan tartanak azoktól a vendégektől, akik bejelentkeznek és anélkül, hogy szólnának, nem jönnek el az időpontjukra. Sajnos szinte az összes szakemberrel megtörtént ilyen eset a pályafutásuk során. Van akinek napi szinten pénzkiesést jelent, arról nem is beszélve, hogy ha valaki lemondás nélkül nem jön el, az elveszi az időt a többi vendég elől.

Erre sokáig nem volt megoldás, az esetek visszaszorítása érdekében a szakemberek elkezdték utólag elkérni a szolgáltatás felét, vagy előre utalással kifizettetni a kezelés bizonyos százalékát. Azonban mind a kettő meglehetősen kellemetlen és macerás eljárás. Utólag senki sem fizet szívesen, a bankszámla folytonos ellenőrzése és az összegek vezetése rengeteg adminisztrációval jár, illetve nagy a hibalehetőség is. A Salonic előlegfizetés funkciója mindezt automatikusan megoldja!

A rendszert minden felhasználó saját maga testreszabhatja:

  • A bankkártyás előlegfizetés funkció minden Salonic díjcsomaghoz ingyen jár.
  • Beállíthatod, hogy kiktől kérjen előleget a rendszer. Pl. minden vendégtől vagy csak új vendégektől vagy feketelistás vendégektől.
  • Beállíthatod, hogy kik azok a megbízható, visszajáró vendégek akiktől soha ne kérjen előleget.
  • Kiválaszthatod, hogy mely szolgáltatásoknál kérjen előleget online foglaláskor.
  • Beállíthatod az alapértelmezett fizetési határidőt.
  • Beállíthatod, hogy százalékos vagy forintosított összegben kérje az előleget.
  • A funkció bevezetése alatt kedvezményt adhatsz azoknak a vendégeidnek, akik online foglalnak és előleget fizetnek. A kedvezmény százalékát is könnyen be tudod állítani.
  • Beállíthatod, hogy vendégeid e-mailben és/vagy SMS-ben kapják meg a fizetési linket.

Minden Tőled függ, hogy Te mit állítasz be!

A Salonic előlegfiztetés funkciója aktiválható az online időpontfoglalásnál és a belső naptárba felvitt időpontoknál is! A beállításokat külön lehet választani, például eltérhet a foglalási előleg mértéke és az alapértelmezett fizetési határidő.

Nézd meg mi a különbség, ha az eddigi módon zajlik a foglalás, és mi történik, ha aktiválod a Salonic előlegfizetés funkcióját:

Salonic nélkül:

1, Egy új vendég foglal hozzád időpontot például a Facebookon, messengeren, e-mailben, telefonon vagy más online időpontfoglaló rendszeren keresztül.

2, Fel kell venned vele a kapcsolatot chaten, telefonon vagy e-mailben, hogy tájékoztasd, az időpontját előlegfizetés esetében tudod biztosítani számára. El kell küldened neki az utaláshoz szükséges számlaszámot, a kedvezményezett nevét, a fizetendő összeget, legrosszabb esetben megkérned, hogy személyesen fizesse be az előleget. Amíg mindezt elintézitek, tartanod kell neki az időpontot. Ez több napot is igénybe vehet, és csak akkor lehetsz benne biztos, hogy eljön, amikor befizette az előleget.

3, A fizetési határidő leteltével, be kell tudnod azonosítani a számlatörténetedből, hogy melyik vendég fizetett előleget, (sokan nem a saját bankszámlájukat használják, tehát megadott név, összeg vagy közlemény alapján tudsz csak tájékozódni az utalások között).

4, Ha megvan az összeg, fixálnod kell az időpontot és számlát kell kiállítanod az utalásról.

5, A szolgáltatás elvégzését követően, pontosan tudnod kell, mennyi a fennmaradó, fizetendő összeg, nehogy kellemetlen helyzetbe hozd vendégedet vagy magadat.

Salonic bankkártyás előlegfizetés funkció bekapcsolásával:

1, A Salonic foglalási felületére érkező vendég, a számára megfelelő időpontra kattintva értesítést kap, hogy időpontja csak akkor lesz lefoglalva, ha előleget fizet.

2, Ha automatikusra van állítva az időpontok visszaigazolása, akkor egy e-mailben megkapja, hogy hova, milyen időpontban, milyen értékben, milyen szolgáltatásra foglalt időpontot. Ha szeretnéd manuálisan visszaigazolni a befoglalt időpontokat, akkor egy általános e-mailt kap, hogy foglalása megékezett hozzád, és időpontja akkor válik biztossá, ha visszaigazolod.

3, A visszaigazolásokat követően, a rendszer egy előlegfizetési e-mailt küld a szükséges adatokkal és az általad beállított fizetési határidővel. Sőt, ha szeretnéd, SMS-t is küld a fizetési linkkel, hogy semmiképpen ne kerülje el vendéged figyelmét! Amíg megtörténik az utalás, az időpontnál a “Fizetésre vár” státusz látható.

4, Amikor a vendég elutalja az előleget, a Salonic automatikus számlát küld neki a Billingo online számlázó rendszerén keresztül, az online naptárban pedig “Aktív/Fizetett”/Visszaigazolt” státuszúvá válik az időpont. Amennyiben a vendég nem fizeti ki az előleget, az időpont automatikusan törlődik, vagyis ismét szabaddá válik mások számára.

5, A szolgáltatás elvégzésekor, a kassza funkció használatával könnyen fizettethető a vendég, a rendszer jelzi, hogy mennyi előleg érkezett be a teljes árból és mennyi fennmaradó összeg vár kifizetésre.

Ezen az egyszerű példán keresztül láthatod, hogy a Salonic bankkártyás előlegfizetés funkciója teljesen automatizált folyamatként működik. Miután beállítottad, nyugodtan hátradőlhetsz, mert több időd marad vendégeidre és a szakmádra!

Gondold csak végig, ha egy hónap alatt átlagosan 3 vendég nem megy el a megbeszélt időpontra, akkor éves szinten akár félmillió forint kieséssel számolhatsz! Ehhez képest a Salonic havi díja, ennek az összegnek mindössze 1%-a (havonta).

A saját költségvetésed ismeretében Tőled függ, hogy melyik díjcsomagunkat választod, hiszen a bankkártyás előlegfizetés funkció már a legkisebb Salonic SMART előfizetésben is elérhető! A Salonickal csak nyerhetsz! Pénzt, időt, és új vendégeket!

A Salonic digitális naptárát és a hozzá tartozó online bejelentkezési felületet nagyon egyszerű beállítani, és ha elakadsz mindenben segítünk! Próbáld ki 30 napig ingyen!

Hasonló cikkek

Értesülj első kézből!

Feliratkozás - bejegyzés