Mesterséges intelligencia a szépségiparban

mesterséges intelligencia a szépségiparban

Tartalomjegyzék

Szinte egyik napról a másikra robbant be az AI a köztudatba. Első pillantásra óriási a távolság a mesterséges intelligencia szépségiparban való alkalmazása között, valójában minden korábbinál jobb lehetőséget ad a vevőszerzéshez, a bevételnöveléshez, a vállalkozás népszerűsítéséhez. A rejtelmekbe vendégszerzőnk, Tamási Ági, a Szépségipari Női Vezetők Klubja (SZNVK) közösség alapítója vezet be bennünket.

A mai rohanó világunkban sorra követik egymást a változások, így egy vállalkozó számára hatalmas kihívást jelent az aktuális trendekkel felvenni a versenyt. Pedig egy sikeres vállalkozó mindig egy lépéssel a versenytársak előtt jár, ezért a mindennapi teendőink mellett nem hagyhatjuk figyelmen kívül a tényt, hogy a Mesterséges Intelligencia jött, látott, és még jó ideig itt is marad velünk. Szóval itt az ideje megbarátkoznunk a gondolattal, és nyitottá válni az AI nyújtotta számtalan lehetőség előtt, amit mi szépségipari vállalkozók is bátran és könnyedén alkalmazhatunk a vállalkozásunk mindennapi tevékenységei során.

Tamási Ágiról

Üdvözöllek, Tamási Ágnes vagyok, szépségipari vállalkozásfejlesztés mentor, a Szépségipari Női Vezetők Klubja (SZNVK) közösség alapítója, a Mesterséges Intelligencia szerelmese.

14 év aktív szépségiparban eltöltött év után úgy döntöttem, hogy a szépségiparban vállalkozó nők segítésének szentelem az életem. Ezzel azt szeretném elérni, hogy a szépségiparban minél több, a nők által vezetett vállalkozás érjen el hosszútávú növekedést, stabilitást, anyagi biztonságot és kimagasló sikert.

Azzal, hogy kiváltjuk a KATA-t, vagy hogy a legjobbakká válunk a szakterületünkön, még nem leszünk igazi vállalkozók. Egy vállalkozót a gondolkodásmódja, a nézőpontja, a pénzügyi és közgazdaságtani ismeretei, valamint a kapcsolatrendszere tesz igazi vállalkozóvá, adott esetben cégtulajdonossá. A motivációm a saját tudatlanságomból fakadó bukásomból, majd talpra állásomból ered. Statisztikai adatok szerint a vállalkozások körülbelül 30%-a két éven belül, az 50%-a pedig öt éven belül tönkremegy és megszűnik, az új és fiatal vállalkozók zömének pedig fogalma sincs, hogy mi fán terem egy vállalkozás.

Személyes tapasztalatom és amit a szépségiparban látok az, hogy a nők csak elenyésző százaléka rendelkezik megfelelő ismerettel és gondolkodásmóddal ahhoz, hogy versenyképes vállalkozást legyen képes fenntartani hosszútávon. A legtöbben a saját mókuskereküket építik fel, melyet áthat a motiválatlanság, a kompetenciák hiányából fakadó félelem és a pénztől való függés ördögi köre.

A Szépségipari Női Vezetők Klubja (SZNVK) célja, hogy a más üzleti területek közösségeihez hasonlóan, a szépségiparban is lehetőséget biztosítson egy támogató, inspiráló, motiváló, valamint folyamatos fejlődést biztosító női közösség megalakulásának, ahol a hasonló értékrenddel rendelkező egyének értékálló emberi és üzleti kapcsolatokat építhetnek ki egymással, így erősítve meg vállalkozásaikat a siker felé vezető úton.

Mi az az Mesterséges intelligencia (MI) és hogyan használd a szépségiparban?

Az AI az Artificial Intelligence rövidítése, amit magyarul Mesterséges Intelligenciának (MI) hívunk. Az AI valójában az emberi intelligencia szimulációja, ami olyan számítógépes rendszereket jelent, melyek képesek az emberi intelligencia egyes tulajdonságait utánozni, mint például a tanulás, problémamegoldás, észlelés, nyelvfeldolgozás, beszédfelismerés stb.

A Mesterséges Intelligencia legnagyobb előnye a hatékonyság növelése a vállalkozás működését érintő kérdésekben. Hiszen az AI mindennapi alkalmazása könnyebb és hatékonyabb marketing tevékenységet, ezáltal eredményesebb működést biztosít minden szépségipari vállalkozás számára.

Mivel a Mesterséges Intelligencia jobban ismeri a vevőket, mint mi, segítségünkre lehet abban, hogy hatásosabb hirdetéseket, a vonzóbb szolgáltatásokat, vagy népszerű és vásárlásösztönző tartalmakat hozzunk létre.

A Mesterséges Intelligencia segítségével végzett piackutatás nyomán, a versenytársaknál pontosabban tudjuk meghatározni a célközönségünket, ami egy stabilabb pozícionálást biztosít a vállalkozásunk, illetve a szolgáltatásaink számára.

Mindezek mellett áthidaló megoldást nyújthat a külső erőforrásaink hiánya kapcsán, segíthet a jobb döntéshozatalban a vállalkozásunkat érintő kérdésekben. Ezzel biztosítva számunkra a folyamatos növekedést, illetve a versenyelőny megszerzését a piac többi résztvevőjével szemben. Használatával olyan drága és nehezen elérhető marketing eszközök birtokába juthatunk, melyekkel időt és pénzt takaríthatunk meg. Így növelve a termelékenységünket, és magasabb minőséget.

Hatékonyságnövelő ChatGPT

Számtalan kép és szövegalkotó AI szoftver áll a rendelkezésünkre, de mind közül talán a legismertebbről már biztosan mindenki hallott. A ChatGPT egy olyan chat alapú AI szoftver, ami képes az emberhez hasonló szövegeket írni. Úgy kell elképzelni, mint egy gyermeket, akit tanítani kell. Most nem mennék bele részletesebben a ChatGPT használatába. Mindenesetre, ha szeretnél belekóstolni a Mesterséges Intelligencia világába, akkor a ChatGPT lesz a legjobb eszköz.

Mesterséges intelligencia a szépségiparban

Könnyen kezelhető, érhető és egy ingyenes verzió is elérhető belőle. (Bár az előfizetői verzióban pontosabb eredményeket produkál, így hosszú távon érdemes ebbe is befektetni.) A ChatGPT egy nonstop elérhető online marketing tanácsadóként áll rendelkezésünkre. Segít kialakítani a vállalkozásunk marketing stratégiáját, elvégzi a piackutatást, meghatározza a célközönséget. Az e-mailek és SMS-ek kiküldését pedig a Salonic-kal percek alatt elindíthatod.

Használatával könnyebb a vevői tévhitek és hiedelmek feltárása, ami segít a hatékonyabb és értékteremtő tartalmak, illetve szolgáltatások létrehozásában. Az új szolgáltatásokat tedd elérhetővé a Salonic-ban, így vendégeid máris foglalhatják rá az időpontokat.

Nincs még Salonic fiókod?
Regisztrálj és próbáld ki 30 napig ingyen! Regisztráció »

Mindezek mellett sikeresen alkalmazható szövegírásra például a posztokhoz, hirdetésekhez, weboldalakhoz, vagy akár blogcikkekhez. Segítségével könnyebb és gyorsabb lesz a videós tartalmak vagy az oktatások vázlatának elkészítése, az ötletelés folyamata vagy bármilyen stratégia megalkotása a vállalkozásunkat érintő kérdésekben.

Szépségipari vállalkozóként a Mesterséges Intelligencia a szépségiparban segíthet a személyes márkánk gyorsabb felépítésébe. Használatával pedig több vevőt érhetünk el kevesebb munkával, illetve agyagi ráfordítással.

Az AI egy lehetőség arra, hogy optimalizáljuk a szépségipari vállalkozásunk működését, és piaci előnyre tegyünk szert.

Úgy gondolom, hogy kiemelten fontos, hogy a szépségipari vállalkozások kihasználják az AI nyújtotta előnyöket. Hiszen aki most lemarad, az pillanatok alatt kieshet a piaci versenyből, hátránya behozhatatlan lesz a Mesterséges Intelligenciát használó konkurensekkel szemben.

Legyél te is első a szépségipari vállalkozók között, aki sikeresen alkalmazza az AI-t a mindennapi tevékenysége során!

Hasonló cikkek

Értesülj első kézből!

Feliratkozás - bejegyzés