Így gyűjts Facebook véleményeket a Salonic-kal

Facebook vélemények gyűjtése Salonic-kal

Tartalomjegyzék

Több mint 3 milliárd felhasználójával a Facebook a világ legnagyobb közösségi platformja. Bár erősen jön fel az Instagram és a Tiktok, a Facebook szinte kötelező minden vállalkozás és szépségszalon számára. A legfrissebb kutatások szerint a Facebook-felhasználók több mint 70%-a* legalább hetente egyszer megnézi a helyi üzleti oldalakat, és a facebookozók 90%-a* legalább 10 értékelést elolvas, mielőtt új szolgáltatót választ. Így már biztos lehetsz benne, hogy a Facebook vélemények neked is hasznosak, és megéri gyűjteni. A Salonic ebben segít.

Mik azok a Facebook vélemények?

A Facebook vélemények funkciója az egyik legegyszerűbb módja, hogy online építs bizalmat a vállalkozásod iránt. Független és hiteles forrás, így a felhasználók is bíznak benne.

A vendégeid több módon is kifejezhetik véleményüket a vállalkozásod Facebook oldalán, de fontos, hogy nyilvánosan tegyék mindezt.

Facebook ajánlás

Amikor a felhasználók a Facebook Vélemények fülre lépnek, a rendszer megkérdezni, hogy ajánlják-e az adott vállalkozást. Erre igennel és nemmel lehet válaszolni, majd szövegesen is ki lehet fejteni, hogy miért ajánlják másnak is az adott vállalkozást.

Azért is érdemes gyűjteni az ajánlásokat, mert ezek valós emberek véleményét tükrözik, így hiteles és független információk az új érdeklődők számára.

Facebook értékelések

Az ötfokozatú értékelést a személyesen írt ajánlások, azok mennyisége, tartalma, pozitív vagy negatív jellege alapján automatikusan számolja a Facebook rendszere.

Az értékelés azért hasznos visszajelzés, mert anélkül mutatja meg az általános elégedettséget, hogy ehhez egyetlen véleményt, ajánlást el kellene olvasni.

Jól látszik, hogy szalontulajdonosként is megéri időt és energiát szánni arra, hogy minél több pozitív Facebook ajánlást gyűjtsd és ezzel javítsd az oldalad értékelését.

A pozitív Facebook vélemények, a magas ajánlási arány és a kitűnő értékelések bizalmat építenek és hosszútávon újabb és újabb vendégeket csábítanak a szalonba.

Talán nem is gondolnád, de a Salonicot erre is használhatod.

Facebook vélemények gyűjtése a Salonic-kal

Küldj véleménybekérő e-mailt az új vendégeknek

A Salonic Szolgáltatás e-mail értesítők (Beállítások/Automatizáció/Szolgáltatás e-mail értesítő) segítségével a kezelést követően automatikus e-mailben kérheted a vendégeket, hogy írjanak egy rövid véleményt a jó tapasztalataikról a Facebook oldaladra. A levélben ne felejtsd el leírni, hogy
pontosan hol tudják ezt megtenni, linkeld mellé a felületet is
milyen lépéseket kövessenek

A Salonicban a levélküldés idejét szabadon beállíthatod (pl. a kezelés után 6 órával), és a szövegét is a saját ízlésed szerint fogalmazhatod. Azt is beállíthatod, hogy a levelet csak az új vendégek kapják meg, így nem lesz zavaró a visszajáró vendégeknek sem.

Véleménybekérő kampány

Dedikált kampányt is indíthatsz a Facebook vélemények gyűjtésére. A Salonic-kal ez is csak néhány kattintás. Ehhez használd a beépített Hírlevélküldő rendszert (Marketing/Hírlevél).

Írd meg a hírlevél szövegét, amelyben megkéred a vendégeket, hogy segítsék a munkádat azzal, hogy ajánlást írnak rólad a Facebookon. A levél szövegét természetesen szabadon fogalmazhatod, és kiküldheted egyszerre mindenkinek, vagy ki is válogathatod, hogy ki kapja meg.

Gyors SMS üzenet a kezelés után

Erre a célra a Salonic SMS küldő rendszerét (Marketing/SMS kampány) ajánljuk, így akár közvetlenül a kezelést követően is elérheted a vendégeket, amikor még friss bennük az élmény.

Egy rövid, frappáns köszönő üzenet és egy gyors véleménykérés azt mutatja, hogy értékeled a vendégeidet és kíváncsi vagy a véleményükre.

Salonic tipp:

A Facebook vélemények, ajánlások és az oldalad magas értékelése (4,5 csillag felett) a marketing stratégia fontos részét képezik. Használd őket a közösségi média posztjaidban, sztorikban, hirdetésekben is. Így még inkább szem elé kerülnek, még több felhasználóhoz és potenciális vendéghez juthatnak el.

Mire vársz? Vesd be a Salonicot és gyűjts minél több pozitív értékelést és ajánlást a Facebookon!

Nincs még Salonicod?
Regisztrálj és próbáld ki 30 napig ingyen!

Regisztráció »

Forrás: https://www.socialpilot.co/facebook-marketing/facebook-statistics#:~:text=Over%2070%25%20of%20Facebook%20users,250%20million%20Facebook%20Shops%20worldwide.
https://broadly.com/blog/our-guide-to-facebook-reviews-and-recommendations/

Hasonló cikkek

Értesülj első kézből!

Feliratkozás - bejegyzés