Hogyan válasszunk online időpontfoglaló rendszert?

Tartalomjegyzék

Sok szalon él a meglévő vendégkörből, ám az új vendégek tekintetében versenyelőnyt jelenthet egy jól működő, online időpontfoglaló rendszer. Ha egy szalon vagy szolgáltatás szimpatikus, az emberek szívesen bejelentkeznek. Az online bejelentkezési rendszer, azonnali foglalást biztosít az új és visszatérő vendégek számára egyaránt.

Szépségiparban dolgozó szakemberként vagy szalontulajdonosként érdemes egy kis időt szakítani arra, hogy feltérképezzétek, milyen időpontfoglaló rendszerek vannak a piacon. Ennek legegyszerűbb módja, ha beírjátok a google keresőbe, hogy “online időpontfoglaló rendszer” és rögtön kilistázza nektek a jelenlegi kínálatot. A másik módszer, ha megnézitek mások milyen rendszert használnak, ebben az esetben véleményt is tudtok kérni, hogy elégedettek-e a programmal.

A legfontosabb, hogy tisztában legyetek vele, mire van szükségetek pontosan. Ennek az igénynek a megfogalmazásában az alábbi szempontokat érdemes sorra venni:

Vannak ingyenes és fizetős online időpontfoglaló rendszerek

Az ingyenes programokkal nem árt körültekintően bánni. Egyetlen előnyük, hogy ingyenesek, hátrányuk, hogy a bevitt adatok felhasználásra kerülhetnek valamilyen marketing célra. A fizetős rendszereknél érdemes átbogarászni a díjcsomagokat és a funkciókat, hogy megtudjátok, mit kaptok azért a pénzért (ár / érték arány), amit havonta fizettek a szolgáltatásért. Ezeknél a programoknál elvárható a rendszeres frissítés, fejlesztés és a támogatás.

Külföldi vagy magyar legyen a program

Külföldi és magyar programok egyaránt jelen vannak a hazai piacon és szépségszalonokban. A magyar rendszerek előnye, hogy könnyebben tudtok kommunikálni az ügyfélszolgálattal és akár személyesen is segítséget lehet kérni tőlük. Így gyorsabb és hatékonyabb egy esetleges probléma megoldása, tehát kisebb az esélye, hogy befizettek egy programra, amit aztán egy (kis elakadás miatt) nem tudtok használni.

Szalon méret és költségvetés

Egy online időpontfoglaló rendszer igénybevételekor érdemes felmérni, hogy hány fő munkáját kell összefogni. Vannak rendszerek melyek 1 fős vállalkozás indításához és több üzletet összefogó szalon láncolat üzemeltetéséhez is tudnak megfelelő szolgáltatást biztosítani. A költségek általában a dolgozói létszám és az igényelt funkciók számával arányosan növekednek. Ha olyan funkciókat találtok, amelyek megkönnyítik a munkátokat és segítik, hogy minél több vendég minél könnyebben foglaljon időpontot online, akkor érdemes a komplexebb csomagokat választani, hiszen a befeketett pénz többszörösen megtérül.

Megbízhatóság

Honnan lehet eldönteni, hogy megbízható-e egy online időpontfoglaló rendszer? A helyzet az, hogy a “fizetős / nem fizetős” kategória kiválasztása az elsődleges szűrő. Ha egy rendszer mögött professzionális csapat áll, akkor annak ára van. Egy színvonalas termékért viszont megéri fizetni. További referenciapont lehet a bejelentkezési felület kinézete, igényes megjelenése valamint a weboldal, foglalási platform zökkenőmentes üzemelése. Ha van próbaverzió, teszteljétek a funkciókat, hogy valóban működnek-e. Ezenkívül megbízhatóságra utal, ha találtok feltüntetett kapcsolattartót, akit kérdés esetén valóban el tudtok érni e-mailben vagy telefonon.

Egy jó rendszer megkönnyíti a szépségiparban dolgozók munkáját

Összegyűjtöttünk néhány dolgot, melyek elvárhatóak egy igazán profi időpontfoglaló rendszertől:

  • Igényes, áttekinthető, központosított bejelentkezési felületet biztosít.
  • Sok vendég önállóan használja, mert egyszerű.
  • Az alkalmazottak szeretik, mert könnyen testre szabható.
  • Az időpont foglalási hibák és félreértések kiküszöbölhetők.
  • A vendégek automatikus emlékeztetőt kapnak az időpontjukról.
  • A vendégadatok biztonságban vannak, azokat nem használják fel egyéb (pl. marketing) célokra.

A felsorolt alap szempontok figyelembevételével biztosak lehettek benne, hogy megtaláljátok a számotokra legjobb online rendszert. Javasoljuk, hogy ha a választott programnak van díjmentes időszaka, próbáljátok ki, mielőtt elkezditek használni és fizettek érte.

Amennyiben szeretnétek több információhoz jutni és megismerni a Salonicot, forduljatok hozzánk bizalommal! 

Online időpontfoglalás 
itt, vagy a bal alsó naptár ikonra kattintva.

Szeretettel várunk irodánkban!

Hasonló cikkek

Értesülj első kézből!

Feliratkozás - bejegyzés